Nieuws2018-04-11T14:48:17+02:00

Tips en weetjes

Zomertips voor huisdieren

Wanneer de temperatuur buiten stijgt, is het cruciaal om extra op je huisdieren te letten, omdat ze niet goed tegen hitte kunnen. Oververhitting kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn voor hen. Te warm Wanneer je hond of kat heet aanvoelt, snel ademt, niet wil eten, lusteloos is of begint te braken, dan is het overduidelijk dat je huisdier te warm heeft. Als de oververhitting ernstig is, dan kan je huisdier een hitteshock krijgen. Neem onmiddellijk contact op met de dierenarts als je huisdier nauwelijks nog reageert op prikkels.

Mijn oudere hond drinkt niet voldoende water

Oudere honden hebben vaak de neiging om weinig te drinken. Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten. Nochtans is het zeer belangrijk dat vooral oudere honden voldoende blijven drinken om hun levenskwaliteit te bevorderen en goed te functioneren. Het helpt onder andere om gewrichtspijn en spijsverteringsproblemen te voorkomen. Tekort aan water kan grote gevolgen hebben: oververhitting, uitdroging, nierproblemen en blaasontstekingen.

Op reis met of zonder je huisdier

Of je je huisdier nu meeneemt of niet, er zijn altijd veel dingen te regelen voor een vakantie. Het vinden van een geschikt oppasadres, het controleren van de vereiste vaccinaties, chippen en het regelen van vervoer. Het is belangrijk om hier ruim van tevoren rekening mee te houden. Samen op vakantie Neem je je huisdier mee op vakantie, controleer dan zeker of je huisdier wel toegelaten is op het vakantieadres en het land van bestemming. Ook zijn er per land verplichte vaccinaties.

Je hond laten zwemmen? Dit zijn de risico’s.

Je hond amuseert zich rot in het water! Toch kan dit heel wat gevaren met zich meebrengen. Er zijn enkele dingen waar je voor moet opletten. De zee In de zee kan je hond een bepaalde hoeveelheid zout water binnenkrijgen en hiervan gaan braken of diarree krijgen. Het gevaar bestaat dat je hond te ver van het strand afdwaalt en uitgeput raakt waardoor hij niet meer terug geraakt. Hierdoor kan je hond ook in paniek schieten als hij jou niet meteen kan vinden.

Waarom schrokt mijn hond?

Er zijn verschillende antwoorden mogelijk op deze vraag. Schrokgedrag is vaak te zien bij honden die lange tijd in een omgeving met weinig afleiding hebben doorgebracht, zoals in een kennel of asiel. In deze omgeving is het ontvangen van voedsel vaak het hoogtepunt van de dag, waardoor sommige honden zich haastig op hun voerbak storten en hun eten naar binnen schrokken. Vooral bij honden die langdurig in een prikkelarme omgeving hebben verbleven, kan dit schrokgedrag een vast onderdeel van hun gedrag zijn geworden.

Titel

Go to Top